Veelgestelde vragen Hartstocht vanuit huis 

Inschrijving

Tot wanneer kan ik inschrijven?
De ticket verkoop voor de Hartstocht vanuit huis sluit op 13 mei. 
Ik wil mijn inschrijving annuleren, wat moet ik doen?
Wat jammer! Stuur een e-mail naar hartstocht@hartstichting.nl of stuur een Whatsapp bericht naar 06 83 12 39 75 zodat we jouw inschrijving kunnen annuleren.
Hoeveel kilometer ga ik lopen of fietsen tijdens de Hartstocht?
Via de eRoutes app bepaal je op 14 mei zelf hoe ver je gaat wandelen of fietsen. Het is mogelijk om tussen de 3 kilometer en 50 kilometer te lopen of fietsen met eRoutes. Wil je een langere afstand dan ben je vrij om een eigen route te zoeken. Bijvoorbeeld op route.nl of via de fietsrouteplanner.
Kan ik meerdere personen tegelijk inschrijven?
Het is zeker mogelijk om je met meerdere personen tegelijk in te schrijven. Dat kan direct bij inschrijving. Druk bij ticket op + voor het juiste aantal. 
Kan ik hetzelfde e-mailadres meerdere keren gebruiken?
Meerdere inschrijvingen op 1 emailadres kan, alleen moet je dan wel een unieke gebruikersnaam aanmaken per actiepagina.

Ticket

Wat kost een ticket?
Een ticket voor de Hartstocht vanuit huis kost €10 per deelnemer. Voor kinderen tot 12 jaar kost een ticket €2,50, hier is een speciaal kidsticket voor. Het is mogelijk om los een medaille te bestellen voor €5 tijdens jouw inschrijving of later via jouw dashboard.

Deelname

Is er een deelnemerslimiet?
Nee, voor de Hartstocht vanuit huis is er geen deelnemerslimiet. 
Kunnen kinderen meedoen?
Ja, zeker! Kinderen tot 12 jaar kunnen een kidsticket kopen van €2,50. Hiermee kunnen ze meelopen of meefietsen onder begeleiding van een volwassene.
Mag mijn hond meelopen?
Tuurlijk mag je jouw trouwe viervoeter meenemen.

Start- en finish

Waar is de start- en finishlocatie?
De start- en finishlocatie is vanuit jouw eigen voordeur of locatie naar keuze. De route bepaal je zelf of kan je laten maken door de eRoutes app.
Hoe laat sluit de finish?
We zijn op 14 mei bereikbaar tot 17:00 via Whatsapp 06 83 12 39 75. Het is wel mogelijk om daarna nog te lopen of fietsen alleen zijn we niet meer bereikbaar. 

eRoutes

Vanaf wanneer kan ik de eRoutes app activeren?
In de eRoutesapp kan je het evenement Hartstocht vinden. Je kan het activeren met de activatiecode uit jouw bevestigingsmail, die je hebt ontvangen na inschrijving.
Waar en wanneer moet ik mijn startlocatie doorgeven?
Je hoeft voor de Hartstocht vanuit huis geen startlocatie door te geven. Door middel van GPS kan er overal een route worden gemaakt. 
Ik ben in het buitenland op 14 mei, werkt eRoutes daar ook?
Ja, eRoutes is een app die wereldwijd werkt. Dus ook in het buitenland kan jij de Hartstocht vanuit huis lopen. 
Kan ik mijn route van 14 mei nu al zien?
Nee, de route voor de Hartstocht vanuit huis kan je nu nog niet zien, aangezien het per dag verschilt welke routes de app uitzet voor je. Je kan je wel oriënteren door op 'Vind je route' te klikken en daarmee te kijken wat de app voor routes maakt vanaf je startpunt. Dit kan ook via de routeplanner www.eroutes.nl 
Ik heb geen internet op mijn telefoon kan ik nu wel meedoen met de Hartstocht vanuit huis?
Ja, je kan ook meedoen zonder internet. Wel moet je de route starten vanaf een plek met internet, zoals WiFi. Als je eenmaal de route hebt gestart kan je deze lopen op de GPS van je smartphone.
We hebben ons apart ingeschreven maar kunnen we wel dezelfde route lopen of fietsen op 14 mei?
Wanneer je samen met iemand de Hartstocht maakt, is het belangrijk dat één van jullie de route via de eRoutes app aan zet en de aanwijzingen volgt en de ander(en) niet. De andere deelnemers kiezen in de eRoutes app voor 'Start mijn Hartstocht' maar starten de afstand door op de button 'Start zonder route' te kiezen. 
Ik loop of fiets met een team, hoe krijgen we allemaal dezelfde route?
Of je nu met een iemand samen wandelt of fietst of met een team, het is belangrijk dat één persoon de route via eRoutes uitzet en de aanwijzingen volgt. De andere deelnemers kiezen in de eRoutes app voor 'Start mijn hartstocht' maar starten door op de button 'Start zonder route' te kiezen. Dit voorkomt dat er verschillende routes worden uitgezet via verschillende smartphones en iedereen een andere kant op wordt geleid. 
Hoe wordt de route bepaald die ik ga lopen of fietsen tijdens de Hartstochten?
Via de app eRoutes kan er voor jou een route worden gemaakt bij jou in de buurt of bij de door jouw aangegeven locatie. Dit gebeurt via GPS. Met deze app worden er 1 of meerdere routes aangeboden waaruit jij kan kiezen.
Hoeveel kilometer ga ik lopen of fietsen 14 mei?
De afstand bepaal je zelf. Maak je gebruik van de eRoutes app? Dan geef je in de app aan hoeveel kilometer je wilt lopen of fietsen. Dat kan tussen de 3 kilometer en 50 kilometer zitten. 
Ben ik verplicht met de eRoutes app te lopen of fietsen?
Je mag ook met een andere wandelapp een mooie route lopen of fietsen. Kijk voor inspiratie ook op route.nl.

Merchandise

Hoe kan ik (alsnog) een medaille bestellen?
Een medaille kan je bij inschrijven bestellen of als je naar je dashboard gaat, kan je de medaille bestellen. De medaille wordt thuis gestuurd.
Hoe kan ik een t-shirt en pet (alsnog) bestellen?
Een t-shirt en pet kan je bij inschrijven bestellen of als je naar je dashboard gaat, kan je deze producten bestellen. Het gaat om een unisex t-shirt in verschillende maten. De prijs is inclusief verzendkosten.
Wanneer ontvang ik mijn gekochte t-shirt of pet?
Na bestelling ontvang je aan het begin van de volgende maand de gekochte producten op het door jou opgegeven adres.

Doneren & sponsoren

Moet ik bij deelname aan de Hartstocht vanuit huis sponsors werven?
Bij inschrijving krijgt iedereen een persoonlijke sponsorpagina om sponsors te werven. Dit is niet verplicht, wel wordt dit door ons gestimuleerd om op die manier zoveel mogelijk geld op te halen voor oplossingen om alle harten van Nederland gezond te houden. 
Tot wanneer kan ik een donatie doen?
Je kunt tot een maand na de Hartstocht vanuit huis doneren op onze website. Het chequemoment is echter wel op 14 mei om 17:00 uur.
Wat zijn de transactiekosten bij een donatie?
De Hartstichting moet een afdracht betalen aan de partij die het doen van een donatie ‘regelt’ (transactiekosten). Bij een iDEAL betaling brengt (in ons geval) ABN-AMRO ons kosten in rekening en voor een donatie via creditcard is dit Paysquare.
De Hartstichting zou dus voor elke donatie ter support van een deelnemer, € 1,20 extra moeten betalen. Daarom vragen wij of de sponsor deze kosten zou willen betalen bij een donatie. Als je dit niet doet, betaalt de Hartstichting deze voor jou.
Helaas komen we dus niet onder deze transactiekosten uit.

Covid-19

Gaat de Hartstocht vanuit huis door?
De Hartstocht vanuit huis gaat door, maar houd je ten alle tijden aan de richtlijnen van het RIVM.
Mocht de Hartstocht vanuit huis niet doorgaan, wat gebeurt er dan met het sponsorgeld voor Hartstichting?
  Het sponsorgeld komt uiteraard goed terecht. We investeren in onderzoek en innovatie op het gebied van preventie en zorg. Maar net zo belangrijk vinden wij het om Nederlanders te helpen hun hart te kennen en goed voor hun hart te zorgen.
  Ik heb sponsoracties gepland wat kan er doorgaan?
  Volg altijd de actuele richtlijnen van het RIVM op.

  Heb je een vraag die hier niet bij staat?

  Whatsapp ons

  Cookievoorkeuren

  Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

  Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

  Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen