Veelgestelde vragen Hartstocht vanuit huis 

Capaciteit

Is er een deelnemerslimiet?
Voor de Hartstocht vanuit huis hanteren wij geen maximum.

Covid-19

Gaat de Hartstocht vanuit huis door?
De Hartstocht vanuit huis gaat door, maar houd je ten alle tijden aan de richtlijnen van het RIVM.
Mocht de Hartstocht vanuit huis niet doorgaan, wat gebeurt er dan met het sponsorgeld voor Hartstichting?
Voorop staat bij ons dat het goede doel zo min mogelijk schade oploopt. We doen het immers voor goed onderzoek en hulp aan mensen met hartproblemen.
Ik heb sponsoracties gepland wat kan er doorgaan?
Volg altijd de actuele richtlijnen van het RIVM op.

eRoutes

Waar en wanneer moet ik mijn startlocatie doorgeven?
Je hoeft voor de Hartstocht vanuit huis geen startlocatie door te geven. Door middel van GPS kan er overal een route worden gemaakt. 
Ik ben in het buitenland op 2 oktober, werkt eRoutes daar ook?
Ja, eRoutes is een app die wereldwijd werkt. Dus ook in het buitenland kan jij de hartstocht vanuit huis lopen. 
Ik heb geen internet op mijn telefoon kan ik nu wel meedoen met de Hartstocht vanuit huis?
Ja, je kan ook meedoen zonder internet. Wel moet je de route starten vanaf een plek met internet, zoals WiFi. Als je eenmaal de route hebt gestart kan je deze lopen op de GPS van je smartphone.
Kan ik mijn route van 2 oktober nu al zien?
Nee, de route voor de Hartstocht vanuit huis kan je nu nog niet zien, aangezien het per dag verschilt welke routes de app uitzet voor je. Je kan je wer oriënteren door op 'Vind je route' te klikken en daarmee te kijken wat de app voor routes maakt vanaf je startpunt. Dit kan ook via de routeplanner wwww.eroutes.nl 
We hebben ons apart ingeschreven maar kunnen we wel dezelfde route lopen op 2 oktober?
Wanneer je met iemand anders samen wil wandelen is het belangrijk dat een iemand de wandelroute via de eRoutes app laat uitzetten en de aanwijzingen volgt en de ander(en) niet. De andere deelnemers kiezen in de eRoutes app voor 'Start mijn hartstocht' maar starten de afstand door op de button 'Start zonder route' te kiezen. 
Ik loop met een team, hoe krijgen we allemaal dezelfde route?
Of je nu met een iemand samen wandelt of met een team, het is belangrijk dat een persoon de wandelroute via eRoutes uitzet en de aanwijzingen volgt. De andere deelnemers kiezen in de eRoutes app voor 'Start mijn hartstocht' maar starten door op de button 'Start zonder route' te kiezen. Dit voorkomt dat er verschillende routes worden uitgezet via verschillende smartphones en iedereen een andere kant op wordt geleid. 
Hoe wordt de route bepaald die ik ga lopen tijdens de Hartstochten?
Via de app eRoutes en jouw persoonlijk profiel kan er voor jou een route worden gemaakt bij jou in de buurt of bij de door jouw aangegeven locatie. Dit gebeurt via GPS. Met deze app worden er drie routes aangeboden waarvan jij kan kiezen om te wandelen.
Hoeveel kilometer ga ik lopen 2 oktober?
Via de eRoutes app is het mogelijk om zelf op 2 oktober te kiezen hoe ver je gaat lopen. Het is mogelijk om tussen de 3 kilometer en 50 kilometer te lopen. 

Start- en finish

Waar is de start- en finishlocatie?
De start- en finishlocatie is vanuit jouw eigen voordeur of locatie naar keuze. 
Hoe laat sluit de finish?
We zijn op 2 oktober bereikbaar tot 20:00 via Whatsapp 06 83 12 39 75. Het is wel mogelijk om daarna nog te lopen alleen zijn we niet meer bereikbaar. 

Inschrijving

Tot wanneer kan ik inschrijven?
De ticket verkoop voor de Hartstocht vanuit huis sluit op 1 oktober. 
Ik wil mijn inschrijving annuleren, wat moet ik doen?
Wat jammer! Stuur een e-mail naar hartstocht@hartstichting.nl of stuur een Whatsapp bericht naar 06 83 12 39 75 zodat we jouw inschrijving kunnen annuleren.
Hoeveel kilometer ga ik lopen tijdens de Hartstocht?
Tijdens de Hartstocht vanuit huis zal je gebruik maken van de eRoutes app. In deze app kan je zelf aangeven hoeveel kilometer je wilt lopen. Dat kan tussen de 3 kilometer en 50 kilometer zitten. 
Kan ik meerdere personen tegelijk inschrijven?
Het is zeker mogelijk om je met meerdere personen tegelijk in te schrijven. Dat kan direct bij inschrijving. Druk bij ticket op + voor het juiste aantal. 
Kan ik hetzelfde e-mailadres meerdere keren gebruiken?
Meerdere inschrijvingen op 1 emailadres kan, alleen moet je dan wel een unieke gebruikersnaam aanmaken voor je actiepagina.

Ticket

Wat kost een ticket?
Een ticket voor de Hartstocht strandeditie kost 10 euro per deelnemer. Het is mogelijk om los een medaille te bestellen voor 5 euro. Kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee, maar moeten zich wel inschrijven. Vraag hiervoor een kortingscode aan via hartstocht@hartstichting.nl of stuur een Whatsapp bericht naar 06 83 12 39 75
Wanneer ontvang ik mijn e-ticket?
Uiterlijk 1 oktober ontvang je per e-mail jouw e-ticket. Hiermee kan doormiddel van de eRoutes app starten vanuit huis op 2 oktober. 

Deelname

Is er een deelnemerslimiet?
Nee, voor de Hartstocht vanuit huis is er geen deelnemerslimiet. 
Kunnen kinderen gratis meelopen?
Ja, zeker! Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meelopen onder begeleiding van een volwassene. Kinderen moeten zich wel aanmelden, dit kan met een kortingscode. Deze kun je aanvragen via hartstocht@hartstichting.nl of stuur een Whatsapp bericht naar 06 83 12 39 75.
Mag mijn hond meelopen?
Tuurlijk mag je jouw trouwe viervoeter meenemen.
Mag ik ook hardlopen tijdens de Hartstocht?
Ja, het is ook mogelijk om te hardlopen tijdens de Hartstocht vanuit huis. 

Doneren & sponsoren

Moet ik bij deelname aan de Hartstocht vanuit huis sponsors werven?
Bij inschrijving krijgt iedereen een persoonlijke sponsorpagina om sponsors te werven. Dit is niet verplicht, wel wordt dit door ons enorm gestimuleerd op om die manier zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. 
Tot wanneer kan ik een donatie doen?
Je kunt tot een maand na de Hartstocht vanuit huis doneren op onze website. Het chequemoment is echter wel op 2 oktober om 19:00.
Wat zijn de transactiekosten bij een donatie?
De Hartstichting moet een afdracht betalen aan de partij die het doen van een donatie ‘regelt’ (transactiekosten). Bij een iDEAL betaling brengt (in ons geval) ABN-AMRO ons kosten in rekening en voor een donatie via creditcard is dit Paysquare.
De Hartstichting zou dus voor elke donatie ter support van een deelnemer, € 1,20 extra moeten betalen. Daarom vragen wij of de sponsor deze kosten zou willen betalen bij een donatie. Als je dit niet doet, betaalt de Hartstichting deze voor jou.
Helaas komen we dus niet onder deze transactiekosten uit.

Heb je een vraag die hier niet bij staat?

Whatsapp ons

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen