Veelgestelde vragen Hartstocht strandeditie 

Covid-19

Wat als de Hartstocht strandeditie niet door kan gaan vanwege corona?
Als de besmettingscijfers weer oplopen kan het zijn dat er geen vergunning wordt verleend om een evenement te organiseren. In dat geval zullen wij een alternatief aanbieden in de vorm van een hybride Hartstocht, waarbij iedereen mee kan lopen vanaf zijn eigen huis of locatie naar keuze. Elke deelnemer ontvangt dan een route via de eRoutes app.
Mocht de Hartstocht strandeditie niet doorgaan, wat gebeurt er dan met het sponsorgeld voor de Hartstichting?
Het sponsorgeld wordt niet teruggestort. Voorop staat bij ons dat het goede doel zo min mogelijk schade oploopt. We doen het immers voor goed onderzoek en hulp aan mensen met hartproblemen.
Wat voor corona toegangsbewijs heb ik nodig om deel te kunnen nemen aan de live-editie van de Hartstocht?
Vanaf 25 september 2021 is het verplicht om bij deelname aan een evenement een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of herstelbewijs te laten zien. Met de CoronaCheck app kan je deze coronabewijzen laten zien. Deze app maakt eenvoudig een QR-code van jouw bewijs, die we zullen scannen op 2 oktober. Daarnaast is het ook mogelijk om je gele vaccinatieboekje mee te nemen.
Mag ik een zelftest gebruiken als corona toegangsbewijs?
Een zelftest kan niet worden gebruikt als toegangsbewijs voor de Hartstocht. De uitslag van een zelftest is minder betrouwbaar dan een PCR-test en niet geldig voor toegang tot het evenement.
Hoe oud mag mijn negatieve testuitslag zijn?
De negatieve testuitslag moet maximaal 24 uur voor het evenement zijn afgenomen.

Deelname

Is er een deelnemerslimiet?
Bij een deelnemerslimiet van 5.000 deelnemers voor de Hartstocht strandeditie. Per startvak is er ook een maximum van 250 deelnemers die wij voor die specifieke tijd kunnen toelaten.
Kunnen kinderen gratis meelopen?
Ja, zeker! Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meelopen onder begeleiding van een volwassenen. Kinderen moeten zich wel aanmelden, dit kan met een kortingscode. Deze kun je aanvragen via hartstocht@hartstichting.nl of stuur een Whatsapp bericht naar 06 83 12 39 75.
Mag mijn hond meelopen?
Tuurlijk mag je jouw trouwe viervoeter meenemen. Zorg er alleen wel voor dat het strand schoon blijft ;) In de duinen mogen honden aangelijnd meelopen.
 
Mag ik ook hardlopen tijdens de Hartstocht standeditie?
We moeten je wellicht teleurstellen, maar deze editie de Hartstocht strandeditie is alleen voor wandelaars. 

Start- en finish

Waar is de start- en finishlocatie?
Zowel de start als de finish vinden plaats in The hague Beach Stadium aan het Scheveningse strand. Het adres is Strandweg 4, 2586 JK Den Haag (Scheveningen – op het strand).   
Hoe laat sluit de finish?
De finish op Scheveningen sluit  om 19.00 uur.
 
Kan ik ergens mijn bagage achterlaten?
Het is helaas niet mogelijk om je bagage af te geven en bij de finish weer op te halen. Zorg er dus voor dat je een handzame rugzak mee neemt voor je spullen.   
Hoe laat moet ik mij melden bij de startlocatie?
Je starttijd vind je in de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen nadat je een ticket hebt gekocht. We adviseren je om 30 minuten voor je starttijd aanwezig te zijn op Scheveningen.

Overnachten in Scheveningen

Kan ik met korting in Scheveningen overnachten?
Speciaal voor de wandelaars van de Hartstocht strandeditie biedt Hotel Inntel 20% korting aan op de kamerprijs. Dit hotel ligt pal naast de start- en finish locatie. Via deze link kan je een kamer boeken. 

Toiletten

Waar kan ik naar het toilet?
Wij zorgen natuurlijk voor voldoende toiletten op de start- en finishlocatie. Ook op de route worden enkele toiletten geplaatst.  

Doneren & sponsoren

Moet ik bij deelname aan de Hartstocht strandeditie sponsors werven?
Bij inschrijving krijgt iedereen een persoonlijke sponsorpagina om sponsors te werven. Dit is niet verplicht, wel wordt dit door ons enorm gestimuleerd op om die manier zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. 
Wat zijn de transactiekosten bij een donatie?
De Hartstichting moet een afdracht betalen aan de partij die het doen van een donatie ‘regelt’ (transactiekosten). Bij een iDEAL betaling brengt (in ons geval) ABN-AMRO ons kosten in rekening en voor een donatie via creditcard is dit Paysquare.
De Hartstichting zou dus voor elke donatie ter support van een deelnemer, € 1,20 extra moeten betalen. Daarom vragen wij of de sponsor deze kosten zou willen betalen bij een donatie. Als je dit niet doet, betaalt de Hartstichting deze voor jou.
Helaas komen we dus niet onder deze transactiekosten uit.
Heb je een vraag die hier niet bij staat?

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen