Veelgestelde vragen

eRoutes

Ik krijg bij het invullen van mijn activatiecode een foutmelding
Type de activatiecode zelf in, knippen en plakken werkt niet altijd.
Ik loop met een team, hoe krijgen we allemaal dezelfde route?
Of je nu met één iemand samen wandelt of met een team, het is belangrijk dat één persoon de wandelroute via eRoutes uitzet en de aanwijzingen volgt. De andere deelnemers kiezen in de eRoutes app voor ‘Start mijn Hartstocht’ maar starten door op de button 'Start zonder route' te kiezen. Dit voorkomt dat er verschillende routes worden uitgezet via verschillende smartphones en iedereen een andere kant op wordt geleid.
We hebben ons apart ingeschreven maar kunnen we wel dezelfde route lopen op 10 april?
Wanneer je met iemand anders samen wil wandelen is het belangrijk dat één iemand de wandelroute via de eRoutes app laat uitzetten en de aanwijzingen volgt en de ander(en) niet. De andere deelnemers kiezen in de eRoutes app voor ‘Start mijn Hartstocht’ maar starten de afstand door op de button 'Start zonder route' te kiezen.
Waar en wanneer moet ik mijn startlocatie doorgeven?
Je hoeft voor de Hartstocht geen startlocatie door te geven. Door middel van GPS kan er overal een route worden gemaakt.
Ik ben in het buitenland op 10 april, werkt eRoutes daar ook?
Ja, eRoutes is een app die wereldwijd werkt. Dus ook in het buitenland kan jij de Hartstocht lopen. 
Ik heb geen internet op mijn telefoon kan ik nu wel meedoen?
Ja, je kan ook meedoen zonder internet. Wel moet je de route starten vanaf een plek met internet, zoals WiFi. Als je eenmaal de route hebt gestart kan je deze lopen op de GPS van je smartphone. Het is echter wel zo dat je geen berichten gedurende de route van ons ontvangt als je geen internet hebt.
Kan ik mijn route van 10 april nu al zien?
Nee, de route voor de Hartstocht kan je nu nog niet zien, aangezien het per dag verschilt welke routes de app uitzet voor je.
Je kan je wel oriënteren door in de app op 'Vind je route" te klikken en daarmee te kijken wat de app voor routes maakt vanaf je startpunt. Dit kan ook via de routeplanner www.eroutes.nl.
Kan ik mijn eigen route lopen op 10 april?
Dat kan zeker. In de eRoutes app kies je na ‘Start mijn Hartstocht’ voor de button 'Start zonder route'. Zo kan je je eigen gekozen wandelroute lopen.

Capaciteit

Is er een deelnemerslimiet?
Voor de Hartstocht hanteren wij geen limiet maar we hebben 15.000 starterspakketten. Daarna kan je je nog wel inschrijven voor de Harstocht maar ontvang je geen starterspakket meer.

Collecte

Ik heb best veel sponsorgeld opgehaald. Hoef ik nu niet meer langs de deuren met een collectebus?
We zijn superblij als je ook met de collectebus wilt collecteren. Veel mensen waarderen de collectant en willen graag wat geven. Jouw opgehaalde sponsorgeld telt mee in je collectebus, hoe leuk is dat.
Is de collecte zo langzamerhand niet achterhaald?
Met de collecte haalt de Hartstichting 2,8 miljoen euro op en is daarmee het grootste FW evenement. 40.000 collectanten langs de deuren geven de Hartstichting een gezicht aan de deur. Deze publiciteit is onbetaalbaar.
Gaat de collecte van de Hartstichting door ivm Corona?
De collecteweek gaat door. Er is vanuit de overheid geen verbod op collecteren. Je collecteert over het algemeen in de eigen buurt waardoor er geen reisbeweging plaatsvindt. Collecteren doe je in de buitenlucht, gelukkig is bewezen dat de kans op besmetting buiten minimaal is. Wij adviseren altijd de maatregelen van het RIVM in acht te nemen.​​​​
Hoe ziet mijn collecteorganisator mijn opgehaalde sponsorbedrag?
Jouw collecteorganisator krijgt in Collecte Web, ons collecteadministratiesysteem, jouw doelbedrag te zien.

Covid-19

Gaat de Hartstocht door?
De Hartstocht gaat door, maar houd je ten alle tijden aan de richtlijnen van het RIVM.
Mocht de Hartstocht niet doorgaan, wat gebeurt er dan met het sponsorgeld voor Hartstichting?
Voorop staat bij ons dat het goede doel zo min mogelijk schade oploopt. We doen het immers voor goed onderzoek en hulp aan mensen met hartproblemen.
Ik heb sponsoracties gepland wat kan er doorgaan?
Volg altijd de actuele richtlijnen van het RIVM op.

Doneren

Tot wanneer kan ik een donatie doen?
Je kunt tot eind april doneren op onze website. Het chequemoment is echter wel op 10 april om 17:00.
Wat zijn de transactiekosten bij een donatie?
De Hartstichting moet een afdracht betalen aan de partij die het doen van een donatie ‘regelt’ (transactiekosten). Bij een iDEAL betaling brengt (in ons geval) ABN AMRO ons kosten in rekening en voor een donatie via creditcard is dit Paysquare.
De Hartstichting zou dus voor elke donatie ter support van een deelnemer € 1,20 extra moeten betalen. Daarom vragen wij of jij deze kosten zou willen betalen bij een donatie. Als je dit niet doet, betaalt de Hartstichting deze voor jou.
Helaas komen we dus niet onder deze transactiekosten uit.

Finish

Waar is de finish?
Met de Hartstocht is voor iedere deelnemer de finish op een andere locatie. Wel zorgen wij ervoor dat je als een held wordt onthaald bij de finish.

Het doel

Waarvoor organiseert de Hartstichting de Hartstocht?
De Hartstocht werkt aan 4 belangrijke doelen om leed en sterfte te voorkomen:
1. Een hartgezonde leefstijl voor iedereen
2. Meer kennis van je risico op hart- en vaatziekten
3. Snelle hulp als iedere seconde telt
4. Betere behandelingen voor het hart
Voor meer informatie klik hier.

Hardlopen

Mag ik ook hardlopen tijdens de Hartstocht?
Ja je mag ook hardlopen tijdens de Hartstocht.

Honden

Mogen honden ook meelopen?
Je trouwe viervoeter mag natuurlijk meelopen met de Hartstocht, dit is wel je eigen verantwoordelijkheid. Wel vragen we om de natuur schoon te houden, dit is verplicht.

Inschrijving

Tot wanneer kan ik inschrijven?
Je kan je tot 28 maart inschrijven. Daarna kunnen wij niet garanderen dat je het startpakket op tijd ontvangt.
Kan ik hetzelfde e-mailadres meerdere keren gebruiken?
Meerdere inschrijvingen op 1 emailadres kan, alleen moet je dan wel een unieke gebruikersnaam aanmaken voor je actiepagina.
Ik wil mijn inschrijving annuleren, wat moet ik doen?
Stuur ons een e-mail naar hartstocht@hartstichting.nl dan zullen wij jouw inschrijving annuleren.
Wat moet je doen als je al bent ingeschreven en je het aantal kilometers wilt veranderen?
Je hoeft niet aan ons door te geven dat je een andere afstand gaat lopen. Op zaterdag 10 april is het mogelijk om via de slider in de eRoutes app de afstand te kiezen die je op dat moment wil lopen. Dit gaat wel om de vaste Hartstochtafstanden: 5, 10, 15, 20 en 30 km.
Kan ik meerdere personen tegelijk inschrijven?
Het is mogelijk om meerdere personen tegelijk in te schrijven. Druk bij ticket op + voor het juiste aantal. 
Wat krijg ik terug voor mijn geld?
- Je ontvangt een starterspakket met een mooi aandenken voor 10 april en andere verrassingen
- Je krijgt begeleiding tot 10 april met betrekking tot de thema’s: hart, fun, voeding, mindfulness, beweging
- Toegang tot de Hartstocht radio op 10 april
- Kans op prijzen tijdens sprintacties en incentives bij het behalen van bepaalde bedragen
Hoe maak ik een team aan?
In het stappenplan staat beschreven hoe je een team aanmaakt.
Hoe sluit ik me aan bij een bestaand team?
In het stappenplan staat beschreven hoe je bij een bestaand team kan aansluiten.

Kinderen

Mogen kinderen gratis meelopen?
Kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting. Stuur hiervoor een email naar hartstocht@hartstichting.nl en je ontvangt een kortingscode.

Leeftijd

Is er een minimale leeftijd?
Wij hebben geen minimumleeftijd ingesteld, omdat het verschilt per kind wat voor afstand hij/zij gewend is om te lopen. Het deelnemen is altijd op eigen risico, dus ouders/verzorgers zijn in het geval van een minderjarige verantwoordelijk voor de deelname van het kind.

Onderzoek

Waar gaan de donaties naartoe?
Met de donaties die je ophaalt, steun je levensreddend onderzoek

Partners

Is Becel de hoofdsponsor van de Hartstichting?
Ja, voor de Hartstocht is Becel de hoofdsponsor. Hartstichting en Becel zetten zich samen al jaren in voor een gezond hart voor iedereen. Samen ondernemen we activiteiten om gezond gedrag te stimuleren en mensen bewust te maken van een gezondere leefstijl. Een gezonde leefstijl verkleint het risico op hart- en vaatziekten.
Wat houdt de samenwerking tussen Becel en de Hartstichting in?
Er is een samenwerking tussen Becel en de Hartstichting op het onderwerp cholesterol. Een verhoogd cholesterol is een risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. 1 op de 4 Nederlanders heeft een verhoogd cholesterol (totaal cholesterol boven 6,5 mmol), maar een groot deel van hen is zich daar niet van bewust.

Route

Hoe wordt de route bepaald die ik ga lopen tijdens de Hartstochten?
Via de app eRoutes en jouw persoonlijk profiel kan er voor jou een route worden gemaakt bij jou in de buurt of bij de door jouw aangegeven locatie. Dit gebeurt via GPS. Met deze app worden er drie routes aangeboden waarvan jij kan kiezen om te wandelen.

Sponsorloop

Moet ik bij deelname aan de Hartstocht sponsorwerven?
Bij inschrijving krijgt iedereen een persoonlijke sponsorpagina, maar voor deelname aan de Hartstocht is het niet verplicht om te sponsorwerven. Wel zouden we het fantastisch vinden als je het doet.
Ik wil graag een sponsorloop maken van mijn deelname, hoe moet dit?
Super dat je je wilt inzetten voor de Hartstichting! Bij de aankoop van je ticket is er automatisch een persoonlijke sponsorpagina aangemaakt. Door middel van deze pagina kan je jouw ervaringen en acties delen met je omgeving. Daarbij kan je op deze pagina bijhouden hoeveel geld jij al hebt opgehaald voor de Hartstichting. 
Ik kan geen deelbuttons vinden om donaties te vragen
Super dat je sponsors wilt werven. Je kan natuurlijk sowieso de link van jouw actiepagina delen. Daarnaast hebben we deelknoppen, linksboven in het scherm. Op mobiel is dit midden in het scherm. Let op, via Whatsapp delen kan alleen via je mobiel en niet via de computer.

Sprintacties

Wat is een sprintactie?
Met een sprintactie maak je kans op geweldige prijzen als je in bepaald weekend het meeste sponsorgeld ophaalt. In welk weekend er een sprintactie plaatsvindt communiceren we vroegtijdig via mail en via onze Facebookpagina.
Wanneer kan ik meedoen aan een sprintactie?
Als je bent ingeschreven voor de Hartstocht mag je meedoen met de sprintacties.

Start

Kan ik ook een andere afstand lopen dan 5, 10, 15, 20 of 30 kilometer?
Je kunt alleen meelopen als je 5, 10, 15, 20 of 30 kilometer loopt.
Is er bij de Hartstichting een tijdstip dat ik moet starten?
Nee je mag 10 april zelf beslissen hoe laat je jouw Hartstocht gaat starten.

Starterspakket

Waar bestaat het starterspakket uit?
In dit pakket ontvang je een mooi aandenken aan de Hartstocht, diverse vouchers en andere leuke verrassingen. 
Wanneer ontvang ik het starterspakket?
Op het moment dat je binnen de 15.000 tickets een kaartje hebt gekocht heb je recht op een starterspakket. Deze zal dan ongeveer een week voor de Hartstocht naar je toegestuurd worden.
Ik heb mezelf later ingeschreven, krijg ik een starterspakket?
Nee helaas, we hebben tot de 15.000 starterspakketen ingekocht.

Ticket

Hoeveel kost een ticket?
Een ticket voor de Hartstocht kost 15 euro per deelnemer.
Kan ik mijn ticket ruilen of verkopen?
Het is alleen mogelijk om buiten de organisatie om je ticket te ruilen of te verkopen onderling. Met vragen kan je mailen naar hartstocht@hartstichting.nl
Krijg ik mijn geld terug als de Hartstocht niet doorgaat?
Het geld voor je ticket wordt niet teruggegeven als de Hartstocht niet doorgaat. Dit geld wordt gebruikt voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Tijden

Krijgen we achteraf een overzicht van de looptijd per deelnemer?
Ja, op je persoonlijke pagina in de eRoutes app kan je je trainingen bijhouden en krijg je een tijdenoverzicht na afloop van jouw eigen Hartstocht.  

Voorbereiden

Hoe kan ik mij voorbereiden op de Hartstocht?
Als deelnemers krijg je diverse voorbereiding- en trainingstips.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen