Route info

Ben je nieuwsgierig naar de route van de Hartstocht? Bekijk hieronder de routekaart met  informatietekst.

Start- en finishlocatie alle afstanden

De start én finish van jouw Hartstocht strand is, welke afstand je ook loopt, het Beach Stadium aan het Scheveningse strand. De plek die bruist van de sportiviteit en regelmatig het decor is voor mooie sportevenementen. Dit is op zaterdag 1 oktober dé plek waar jouw Hartstocht begint en waar je onder luid gejuich weer door ons ontvangen wordt.

5 KM

Maak jij, misschien wel samen met je gezin, straks je opwachting voor de Hartstocht strand van 5 km? Dan wandel je over het strand langs de waterlijn en is op de terugweg de bruisende boulevard van Scheveningen jouw decor. 

Kenmerken van deze route: 

Terwijl je start met je voetjes in het Scheveningse zand en genietend van de frisse zeelucht vele strandtenten en de Pier (de moeite waard om even een kijkje te nemen) passeert, verruil je het zand op de terugweg voor een stevigere ondergrond. Dan vormt de boulevard van Scheveningen met de vele restaurants, kioskjes en gezelligheid jouw route op weg naar de finish.

Starttijden:

Algemeen 11.45 uur
Familie startvak: 12.00 uur 

10 KM

Wandel jij mee met de Hartstocht strand van 10 km? Dan loop je een deel van de route met je haren in de wind over het Scheveningse strand,  geniet je ondertussen van de golvende zee en loop je op de terugweg een groot deel over de Scheveningse Boulevard. Het andere deel van de route wandel je door het mooie duingebied.

Kenmerken van deze route:

Nadat je het strand en de daar aanwezige strandtenten achter je hebt gelaten, leg je een gedeelte van de route af door het mooie Oostduinpark. Het is een duingebied van 37 hectare groot en een waterwingebied van Dunea. Door de vrij hoge duinen heb je op verschillende punten een mooi en wijds uitzicht over Den Haag.
Naast de verschillende uitkijkpunten op deze route, vind je er ook meerdere drinkwaterpunten. En dat is tijdens jouw wandeling natuurlijk geen overbodige luxe! 

Starttijden:

10.00 uur & 10.30 uur 
Bedrijven startvak: 11.00 uur

20 KM

Verschijn jij straks aan de start voor de 20 km van de Hartstocht strand? Dan kenmerkt jouw route zich door een afwisseling van strand, mooie natuur, de Scheveningse Boulevard en met een beetje geluk ook nog wat ‘wildlife’.

Kenmerken van deze route:

Deze route zet koers richting de Wassenaarse Slag. Een afgelegen strandopgang bij natuurgebied Meijendel. Een route die zich kenmerkt door afwisselende natuur, mooie uitkijkpunten en een rijke historie.
Als je geluk hebt, sta je tijdens je wandeling door dit gebied opeens oog in oog met de indrukwekkend mooie Schotse Hooglanders die je, ondanks dat ze er erg imposant uitzien, rustig en op afstand kunt passeren. Ook kun je in de verte zomaar een kudde Konikpaarden spotten. Houd je ogen dus goed open! 

Starttijden: 

9.00 uur & 9.30 uur
Bedrijven startvak 11.00 uur

30 KM

Wordt de 30 km jouw afstand tijdens de Hartstocht strand? Bereid je dan voor op een route die koers zet richting het Katwijkse strand. Een route waarop je extra lang kunt genieten van het strand en de golvende zee.  

Kenmerken van deze route:

Laat je tijdens deze route verwonderen door de mooie natuur. De route komt onder ander andere door de Berkheide. Een bijzonder duingebied en onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. Het gebied is vrij open. Er zijn hier veel duingraslanden met bijzondere planten en unieke orchideeën. Ook de natte duinvalleien zijn erg bijzonder. De prachtige naaldbossen van Ganzenhoek maken eveneens onderdeel uit van deze route. Voor de vogelliefhebbers: vergeet je verrekijker niet, je kunt zomaar heel mooie en zeldzame exemplaren spotten onderweg!  

Starttijd: 

9.00 uur

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen