Route info

Ben je nieuwsgierig naar de route van de Hartstocht? Bekijk hieronder de routekaart, informatietekst of de GPX bestanden.

Start- en finishlocatie alle afstanden

De start en finish van jouw Hartstocht is, welke afstand je ook loopt, The Hague Beach Stadium  aan het Scheveningse sportstrand. De plek die bruist van de sportiviteit en regelmatig het decor is voor mooie (top)sportevenementen. Dit is binnenkort ook de plek waar jouw Hartstocht begint en waar je onder luid gejuich weer door ons ontvangen wordt.

Route 10 KM

10 KM

Wandel jij mee met de Hartstocht strandeditie van 10 km? Dan loop je een deel van de route met je haren in de wind over het Scheveningse strand en geniet je ondertussen van de golvende zee. Het andere deel van de route wandel je door het mooie duingebied.

Kenmerken van deze route:

Nadat je het strand en de daar aanwezige strandtenten achter je hebt gelaten, leg je een gedeelte van de route af door het mooie Oostduinpark. Het is een duingebied van 37 hectare groot en een waterwingebied van Dunea. Door de vrij hoge duinen heb je op verschillende punten een mooi en wijds uitzicht over Den Haag.
Naast de verschillende uitkijkpunten op deze route, vind je er ook meerdere drinkwaterpunten.

Posten onderweg: Strandtent Het Puntje, Onder de Watertoren, The Hague Beach Stadium.

Download GPX-bestand

20 KM

Verschijn jij straks aan de start voor de 20 km van de Hartstocht strandeditie? Dan kenmerkt jouw route zich door een afwisseling van strand, mooie natuur en met een beetje geluk ook nog wat ‘wildlife’.

Kenmerken van deze route:

Deze route zet koers richting de Wassenaarse Slag. Een afgelegen strandopgang bij natuurgebied Meijendel. Een route die zich kenmerkt door afwisselende natuur, mooie uitkijkpunten en een rijke historie.
Als je geluk hebt, sta je tijdens je wandeling door dit gebied opeens oog in oog met de indrukwekkend mooi Schotse Hooglanders die je rustig en op afstand kunt passeren of zie je in de verte een kudde Konikpaarden.

Posten onderweg: Strandtent Het Puntje, Fletcher Hotel, The HagueBeach Stadium.

Dowload GPX-bestand

30 KM

Wordt de 30 km jouw afstand tijdens de Hartstocht strandeditie? Bereid je dan voor op een route die koers zet richting het Katwijkse strand. Een route waarop je extra lang kunt genieten van het strand en de golvende zee.  

Kenmerken van deze route:

Laat je tijdens deze route verwonderen door de mooie natuur. De route komt onder ander andere door de Berkheide. Een bijzonder duingebied en onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. Het gebied is vrij open. Er zijn hier veel duingraslanden met bijzondere planten en unieke orchideeën. Ook de natte duinvalleien zijn erg bijzonder. De prachtige naaldbossen van Ganzenhoek maken eveneens onderdeel uit van deze route. Voor de vogelliefhebbers: vergeet je verrekijker niet, je kunt zomaar heel mooie en zeldzame exemplaren spotten onderweg!  

Posten onderweg: Strandtent Het Puntje, Fletcher Hotel Wassenaar, Reddingsbrigade Katwijk.

Download GPX-bestand

40 KM

Ga jij voor de langste route van de Hartstocht strandeditie? Wat een enorme prestatie. Jij legt je route af richting Noordwijk. Ook tijdens deze route leg je een lang stuk af langs het strand. Daarnaast passeer je de mooiste natuurgebieden en wandel je door het duingebied tussen Katwijk en Noordwijk.  

Kenmerken van deze route:

Net als bij de 30 km route kom je tijdens jouw route door schitterende natuurgebieden. Tijdens jouw 40 km route doe je daarnaast ook het duingebied tussen Katwijk en Noordwijk nog aan: de Coepelduynen. Een bijzonder en afwisselend duingebied tussen deze beide kustplaatsen. Een gebied waar je bijzondere planten en veel dieren tegen kunt komen. Ook de uitwateringsluizen van Katwijk (1984) maken onderdeel uit van deze uitdagende en afwisselende wandelroute.

Posten onderweg: Strandtent Het Puntje, Fletcher Hotel Wassenaar, Reddingsbrigade Katwijk, Strandtent Noordwijk.

Download GPX-bestand

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen