Het doel


Een sterk hart is de motor achter jouw dagelijkse portie energie. Daarom is het belangrijk om je hart goed te kennen en je hart gezond te houden. Door het niet voor lief te nemen, maar juist lief te hebben. Zo haal je meer uit het leven. De Hartstichting doet er alles aan om jouw hart en dat van anderen iedere dag te laten kloppen. Wij werken aan 4 belangrijke doelen:

1. EEN HARTGEZONDE LEEFSTIJL VOOR IEDEREEN

Een gezonde en actieve leefstijl verlaagt je risico op hart- en vaatziekten. Daarom stimuleert de Hartstichting mensen gezond te eten, voldoende te bewegen en op tijd te ontspannen. De Hartstichting maakt zich ook sterk voor een omgeving waarin gezond leven makkelijker wordt.

2. MEER KENNIS VAN JE RISICO OP HART- EN VAATZIEKTEN

De Hartstichting roept mensen op vanaf hun 40e levensjaar hun bloeddruk, cholesterol en BMI te laten controleren. Met meer kennis van je waarden, kun je op tijd actie ondernemen om je risico op hart- en vaatziekten te verlagen.

3. SNELLE HULP ALS IEDERE SECONDE TELT

De Hartstichting leert mensen om symptomen van een beroerte of hartinfarct sneller te herkennen en direct 112 te bellen. Met een sterk netwerk van burgerhulpverleners en AED’s zijn wij in staat mensen steeds sneller te helpen bij een hartstilstand. 

4. BETERE BEHANDELINGEN VOOR HET HART

900 topwetenschappers werken elke dag aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter te behandelen. 

Doe mee aan de Hartstocht en steun de doelen van de Hartstichting. Iedereen een gezond hart!

Schrijf je in

Hart- en vaatziekten in Nederland


Dagelijks overlijden
103 mensen

700 ziekenhuisopnames
per dag

1.55 miljoen patienten

1 op de 4 vrouwen
overlijdt hieraanBarbara de Loor:

"Gezond leven is superbelangrijk voor je, je hart is je motor. "

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen