Het doel


WAARVOOR WE HET DOEN: IEDEREEN EEN GEZOND HART

Je bent je er waarschijnlijk niet altijd bewust van, maar een sterk hart is de motor achter jouw dagelijkse portie energie. Juist daarom is zo het belangrijk om je hart goed te kennen en je hart zo gezond mogelijk te houden. Door het niet voor lief te nemen, maar juist lief te hebben. Zo haal je meer uit het leven. De Hartstichting doet er alles aan om jouw hart en dat van anderen iedere dag te laten kloppen. Wij werken aan 4 belangrijke doelen:
 
1. IEDEREEN EEN HARTGEZOND LEVEN
Het klinkt zo logisch, maar een gezonde en actieve leefstijl verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. Juist daarom stimuleren wij gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning. We maken ons sterk voor een omgeving waarin gezond(er) leven steeds een beetje makkelijker wordt.

2. IEDEREEN KENT Z’N HART 
We roepen mensen daarom op om hun bloeddruk, cholesterol en BMI vanaf het 40e levensjaar regelmatig te laten controleren. Met de kennis en inzichten die dat oplevert, kun je namelijk op tijd actie ondernemen wanneer dat nodig is. Hiermee verlaag je het risico op hart- en vaatziekten.
 
3. IEDEREEN SNELLE HULP 
Het is ontzettend belangrijk dat je weet wat de symptomen van een beroerte of hartinfarct zijn. Vanuit de Hartstichting leren wij je om deze sneller te herkennen en om direct 112 te bellen. Met een sterk netwerk van burgerhulpverleners en AED’s zijn we op deze manier samen in staat mensen steeds sneller te helpen bij een hartstilstand.

4. IEDEREEN DE BESTE BEHANDELING  
Ruim 900 topwetenschappers werken dag in dag uit aan oplossingen om hart- en vaatziekten steeds eerder op te sporen en beter te behandelen. Onderzoeken die hard nodig zijn in het hartgezonder maken van onze samenleving.

Hart- en vaatziekten in Nederland


Dagelijks overlijden
103 mensen

700 ziekenhuisopnames
per dag

1.55 miljoen patienten

1 op de 4 vrouwen
overlijdt hieraanBarbara de Loor:

"Gezond leven is superbelangrijk voor je, je hart is je motor. "

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen