Hartsverhaal Gijs

"20 kilometer Hartstocht lopen was leuk en makkelijk"

De regen kwam met bakken uit de lucht toen Gijs Hagedoorn (9) op 2 oktober de Hartstocht liep. 20 kilometer in totaal, samen met zijn vader en moeder. “De tocht lopen was leuk en makkelijk. En eigenlijk was de regen best lekker op mijn hoofd.”

Gijs liep de 20 kilometer Hartstocht met zijn ouders van zijn woonplaats Den Haag naar het LUMC ziekenhuis in Leiden. Gijs is geboren met een hartafwijking. In het LUMC werd hij als baby van 5 maanden aan zijn hart geopereerd. Moeder Manon: “Gijs had een gaatje tussen de hartkamers (VSD) en een eentje tussen de boezems (ASD). Het gaat nu goed met Gijs. Hij is pas nog bij de cardioloog geweest voor een jaarlijks onderzoek. Alles is in orde.“ 

Live op Hartstocht Radio
Gijs heeft mooie herinneringen aan de Hartstocht: “Het was heel erg leuk, al regende het wel de hele tijd. Onderweg werd ik wel 3 keer gebeld door Hartstocht Radio. Dan vroegen ze hoe het met mij ging. En als ik dat vertelde, was ik live op de radio te horen. Ik mocht ook zelf een muziekje kiezen. Van ADO Den Haag kreeg ik een shirt en een bal. Die waren door alle spelers gesigneerd. Onderweg heb ik ook nog een roofvogel gezien! Toen ik in Leiden aan kwam, werd ik door mijn opa en oma, mijn oom en tante en mijn neef en nicht opgewacht. Dat wist ik niet van tevoren. Ik vond dat heel leuk. Zelf haalde ik € 4.610,00 aan sponsorgeld op. In totaal is er volgens mij € 67.887,00 opgehaald. Die cheque mocht ik aan het eind van de dag uitreiken.”

Hartstocht 10 april 2021
Gijs en zijn ouders gaan zich waarschijnlijk weer opgeven voor de volgende Hartstocht op 10 april. Manon: “We weten dat de Hartstichting onderzoek doet naar de langetermijngevolgen voor kinderen met een aangeboren hartafwijking. Daar hebben we over gelezen en ook in het ziekenhuis heeft de arts daarover verteld. We vinden het belangrijk dat er aandacht is voor kinderen met een hartafwijking. En dat er geld wordt opgehaald voor onderzoek naar betere behandelingen. We gaan dus zeker ons best doen om in april weer mee te doen!” 
Gijs: “Ik hoop dat het weer in april meewerkt en dat het niet regent. Ik weet nu in ieder geval dat ik het makkelijk kan volhouden. Wij zijn ook gewend om ieder jaar tijdens onze vakantie in Italië te wandelen. Daar is het soms wel 40 graden Celsius. Zo warm zal het vast niet worden.”

Sponsoren
Gijs: “Ik hoop dat iedereen weer helpt met het sponsoren. Via WhatsApp ging dat de vorige keer heel makkelijk en snel. Onze juf zette het in een groepsapp en ook mama deed dat. De kinderen van school hebben me toen ook gesponsord. Daardoor heb ik veel geld opgehaald. Ik stond zelfs als 2e die het meest had opgehaald. 

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen