eRoutes 

eRoutes is een app voor je smartphone. Met deze app zal je 3 oktober de Hartstocht gaan lopen. Door middel van de GPS van je mobiele telefoon en je gekozen afstand maakt de app 3 verschillende routes voor je. Je kan ervoor kiezen om 1 van deze routes te gaan lopen, maar je mag ook een eigen route maken. Met de activatiecode krijg je op 3 oktober toegang tot het evenement de Hartstocht. Let wel op dat het evenement de Hartstocht pas 3 oktober beschikbaar is. Wel kan je de app gebruiken om te trainen. 

Waar te starten 

Je kan de Hartstocht lopen waar je zelf wil. Dit kan vanuit je huis zijn of vanuit een locatie naar keuze. Door middel van GPS kan er overal een route worden gemaakt. Daarom hebben wij ook geen startlocatie nodig van onze deelnemers. 

Activatiecode 

De activatiecode voor de eRoutes app ontvang je in de bevestiginsmail of heb je ontvangen in de nieuwsbrief: activatiecode & sprintactie augustus. Het werkt heel eenvoudig, binnen enkele stappen ben je volledig voorbereid om de Hartstocht te lopen.

Heb je al een eRoutes account?
 1. Open de eRoutes app op je smartphone
 2. Ga naar evenementen, te zien in de menubalk 
 3. Klik op Hartstocht  
 4. Vul jouw activatiecode in en klik op activeer
 5. Je bent nu helemaal klaar voor de Harstocht!
Heb je nog geen eRoutes account?
 1. Open je Play Store of App Store op je smartphone en zoek naar eRoutes
 2. Download de app
 3. Maak een nieuw account aan voor eRoutes
 4. Ga naar evenementen, te zien in de menubalk 
 5. Klik op Hartstocht 
 6. Vul jouw activatiecode in en klik op activeer
 7. Je bent nu helemaal klaar voor de Hartstocht!

Scenario's 

Je loopt de Hartstocht alleen 
Wanneer je alleen de Hartstocht loopt kan je bovenstaande stappen volgen om te genieten van jouw Hartstocht!

Je loopt in een team dezelfde afstand 
Wanneer je met een team loopt is het belangrijk dat 1 iemand de route via eRoutes volgt. De andere deelnemers zullen moeten kiezen voor 'lopen zonder route'. Dit om te voorkomen dat er niet verschillende routes worden gemaakt op verschillende smartphones. De stempelpostberichten ontvangen de deelnemers aan de hand van je gekozen afstand en je GPS, dus ook als je zonder route loopt krijg je de stempelpostberichten. 

Je loopt in een team met verschillende afstanden 
Hierbij zijn 2 mogelijkheden mogelijk: 
 1. Degene die de verste afstand loopt, bijvoorbeeld 11km, maakt een route in de eRoutes app. De andere deelnemers, bijvoorbeeld de 5km, lopen mee op 'lopen zonder route'. Na 2,5km lopen degene die 5km lopen weer terug naar het startpunt, degene die de 11 km wandelen gaan verder volgens de route. De stempelpostberichten ontvangen de deelnemers aan de hand van je gekozen afstand en je GPS, dus ook als je zonder route loopt krijg je de stempelpostberichten. 
 2. Degene die de kortste afstand loopt, bijvoorbeeld 5km, maakt een route in de eRoutes app. De andere deelnemers, bijvoorbeeld de 11km, lopen mee op 'lopen zonder route'. Zo loopt de 11km mee naar de finish van de 5km. Bij de finish van de 5km zullen degene die de 11km lopen nog een eigen route moeten maken van 6km om bij hun finish te komen. 

Veelgestelde vragen over eRoutes

Kan ik mijn route nu al zien?
Nee, de route voor de Hartstocht kan je nu nog niet zien. Wel kan je je activeringscode invoeren in de eRoutes app. Het evenement de Hartstocht is echter pas 3 oktober live, dan kan je ook je route bepalen. 
Ik ben in het buitenland op 3 oktober, werkt eRoutes daar ook?
Ja, eRoutes is een app die wereldwijd werkt. Dus ook in het buitenland kan jij de Hartstocht lopen. 
Ik loop 11 km en mijn andere teamleden 5 km, kunnen we samenlopen?
Ja, je kan samenlopen als je andere afstanden loopt. Kijk voor de opties hierboven bij de scenario's. 
Ik kan mijn activatiecode niet activeren, want er zit een menu balk voor.
Mocht dit het geval zijn, dan bestaat er een kans dat de tekstgrootte op je Iphone te groot staat ingesteld. Dit kan je in de volgende stappen wijzigen: ga naar instellingen, vervolgens naar toegankelijkheid, kies hier voor weergave en tesktgrootte en zet de grotere tekst uit. Mocht het zo zijn dat het hierna nog steeds niet lukt, neem dan even contact met ons op. 
Is het erg om mijn activatiecode niet te gebruiken?
Zonder activatiecode krijg je geen toegang tot het evenement in de eRoutes app. Het is daarom wel belangrijk om deze te activeren. Voor kinderen kan er natuurlijk een uitzondering worden gemaakt, zij kunnen dan meelopen op de route van de andere deelnemers. 
We hebben ons apart ingeschreven maar kunnen we wel dezelfde route lopen?
Ja, dat kan zeker. Je kan zelf kiezen waar en met wie je de Hartstocht gaat lopen. 
Waar en wanneer moet ik mijn startlocatie doorgeven?
Je hoeft voor de Hartstocht geen startlocatie aan te geven. 
Wanneer kan ik mijn activatiecode invoeren?
De activatiecode kan je nu al invoeren in de eRoutes app. Echter is het evenement pas live op 3 oktober. 
Ik heb geen internet op mijn telefoon kan ik nu wel meedoen?
Ja, je kan ook meedoen zonder internet. Wel moet je de route starten vanaf een plek met internet, zoals WiFi. Als je eenmaal de route hebt gestart kan je deze lopen op de GPS van je smartphone. Het is echter wel zo dat je geen berichten gedurende de route van ons ontvangt als je geen internet hebt.
Ik wil mijn afstand wijzigen, moet ik dit doorgeven?
Je hoeft dit niet door te geven aan de organisatie. Op 3 oktober kan je zelf de afstand nog wijzigen bij het kiezen van de route. De gekozen kilometers staan ingesteld in de eRoutes app, maar deze kan je op 3 oktober zelf wijzigen.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen